luni, 15 noiembrie 2010

Noutati de pe frontul de lucru

Pentru ca intre timp au aparut diverse evenimente, nu am mai reusit sa si updatam jurnalul de casa noua.
Echipa de "meseriasi" care a facut finisajele (pana la glet) a dezertat rusinos de la locul faptei, luand cu ei si niste scule care nu le apartineau, dar, pentru ca au lucrat cu ele, au considerat ca le apartin. S-au dovedit niste oameni de nimic, nesimtiti, cam analfabeti si cu sloganul "Dumnezeu e sus si vede" cand li s-a parut ca au muncit prea mult fata de cat bani (destul de multi) au incasat de la noi.
Intr-un cuvant, suboameni.
Si partea frumoasa ca totusi au clienti.
Deci, daca cineva inalneste pe Marcel Prioteasa si fratii lui, in numar de 3, ca pe niste viitori constructori/finisatori/tamplari/electricieni/instalatori/etc., mai bine sa se fereasca. Astia sunt mai ceva de 3 in 1, sunt 20 in 1, se pricep la toate si nu fac nimic bine.
Dar vorba lor, Dumnezeu e sus si vede.

Noi am reusit (dupa indelungi asteptari) sa dam drumul la incalzirea in pardoseala. Chiar am lasat-o sa mearga cateva zile (hol + living) setata pe temp. min. 20 grade si max. 23 grade. Rezultatul a fost ca, din cauza frigului de afara de + 20 grade celsius, inauntru nu puteai sa stai de caldura. Prin urmare, am oprit-o si am deschis geamurile sa se mai racoreasca. Oricum, senzatia este foarte interesanta, de abia asteptam niste temperaturi mai normale pentru perioada asta, sa o incercam cu adevarat.
Intre timp am luat gresie si faianta pentru baia de la parter. Gresia am reusit sa o montez in 3 zile, dar am lucrat doar cate 2-3 ore in fiecare zi, din motive obiective :)
Instalatia de apa este facuta, functioneaza in proportie de 99%. Adica pompa din put porneste si umple vasul de expansiune, dar nu se opreste :) Trebuie sa mai verificam legaturile electrice de la presostat.
S-a terminat de gletuit, rezultatul final este unul plin de praf foarte fin de la smirgheluit, care praf bineinteles ca va trebui si curatat.
Pentru ca nu facem decat parterul in prima faza, am inchis scara cu rigips si este mult mai bine, nu mai vine frigul de sus (mai ales ca nu am izolat sub acoperis si nu am pus nici sageac).
Am reusit sa facem gardul pe 3 laturi, ne-am specializat si am unit sulurile de plasa de gard ca si cum ar fi o singura bucata. Mai avem partea din fata, de la drum, care este si cea mai dificila, pentru ca pamantul este foarte tare si batatorit. Vecinul care ne-a dat ideea cu gropile pentru stalpi ne imprumutase tot atunci si cazmaua, una mai patrata si mai ascutita la varf, foarte buna pentru sapat gropi. Dar ne-a cerut-o inapoi, in consecinta a trebuit sa mergem sa ne luam si noi una la fel :)
Mai sunt foarte multe de facut, dar sa ne mutam, mai trebuie doar sa terminam baia de facut, sa ne luam canapea si sa dam cu ceva insecticid pe la etaj ca au inviat o armata de muste care lustruiesc geamurile :)

Un comentariu:

  1. Salutare,

    Ma bucur ca in sfarsit va apropiati de final in stadiul lucrarilor. Sper ca instalatia de incalzire in pardoseala sa va ofere tot confortul cautat.

    Cu stima,

    Alexandru IONETE
    Total Heat

    RăspundețiȘtergere